EL FINAL D’UN PETIT VIATGE

Acaba l’experiencia final de “desde la mina” d’identitats i miralls en el barri de la mina de Sant Adrià del Besòs. 

Recordo encara cada sentiment que em venia al cap els primers dies que va tocar fer sessions en el barri. Tenia nervis, però alhora tenia mil ganes de començar a aprendre diferents coses del barri amb la gent que venia als nostres tallers.

Sincerament, marxo d’aquestes darreres sessions amb una satisfacció que no hagues dit mai assolir en aquestes setmanes. Desde el meu punt de vista, m’han ajudat a conèixer el barri, a veure diferents punts de vista, a saber d’on surgeixen els problemes i quins son els perquès d’això. Crec que les sessions amb tots els col.lectius, han estat enriquidores i interessants, ja que tots ells s’hi han implicat al màxim i han col·laborat amb tot el que hem demanat, i això és un fet que cal agrair. 

Si ara em sitúes a l’inici del taller, tornaria a participar sense cap mena de dubte, ja que a nivell personal, he apres moltíssim sobre el barri, i han fet que el meu punt de vista sobre ell sigui diferent.

Si hagués de destacar una de les sessions, destacaria la dels treballadors del Medi Obert, amb l’Irene i en Narciso, tots dos van acollir-nos d’una manera que va fer que conectessim desde l’inici de la sessió, i fos una xerrada molt enriquidora i profitosa. A més a més, personalment, em va agradar molt la passió i les ganes amb les que ens explicaven el seu treball, i van aconseguir així que em crides encara més l’atenció arribar a un dia a treballar d’algo semblant. La veritat que és d’admirar la feina que fan tots dos. 

Un altre fet que em van fer conéixer a la primera sessió les joves del barri, i m’agaradaria resaltar, és el sentiment de familia que hi ha arreu d’ell, em comentaven les joves, que si paties alguna mena de problema, tot el barri es volcava amb tu, i t’ajudaven sempre, i la veritat que tant en David com jo, vam trobar molt interessant aquest aspecte.

De cara els alumnes de l’any vinent, recomanaria 100% apuntar-se a aquestes sessions, perque no hi ha res més valuós, que aprendre del barri de primera mà i amb gent que hi conviu o treballa aqui. 

De ben segur que totes les meves companyes surten tan satisfetes com jo, perquè ha estat una experiència curta pero molt especial per a tots nosaltres.

Claudia Prats

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *