Els meus aprenentatges

He tingut la sort de en cada sessió haver coincidit amb un tipus de col·lectiu diferent. I així veure diferents perspectives que té la gent que treballa o resideix al barri. També segons les diferents edats. Tot i així, tots coincideixen en que per molts problemes que tingui o no el barri, la imatge externa que se’n té és molt dolenta, ni tan sols sense haver-ho visitat. I no només del barri, sinó també de la gent que hi habita, cosa que posteriorment els pot perjudicar en altres àmbits de la seva vida com la feina o l’educació. Tots coincideixen també en que els mitjans de comunicació fomenten aquesta mala imatge del barri, mostrant només el seu costat dolent.

De la primera sessió amb els veïns del barri em va emocionar la dedicació que mostraven per millorar les coses. Mostraven també preocupació pel poc relleu generacional que presenta l’associació de veïns i també es sentien poc valorats, encara que tot i així segueixen reunint-se diàriament treballant per una millora del barri. A la segona sessió, amb professionals que treballen al barri, em va sorprendre la gran quantitat d’associacions i projectes que s’hi duen a terme. Amb moltíssima gent implicada que no són residents del barri però que treballen en una millora d’aquest com si fos el seu propi. I finalment, en la tercera sessió amb adolescents, encara que em va impactar com de normalitzats tenien alguns aspectes, em va sorprendre també la seva maduresa i com es prenien a riure totes aquestes situacions complicades amb les què conviuen. Tots els col·lectius destacaven la familiaritat que hi ha al barri.

He après molt d’aquesta experiència i crec que em servirà per aprendre a, en un futur, veure situacions així des de les diferents perspectives que hi pugui haver. I a ser més crítica a l’hora de per exemple, formar la meva opinió sobre un lloc sobre la base de qualsevol notícia. Crec que em fixaré més en fins a quin punt estic deixant que influeixi en la meva opinió sobre aquest aspecte, ja que no sempre s’expliquen les coses tal com són, i encara menys tenint en compte el punt de vista de tota la gent a qui involucra.

Nataly

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *