Sessió amb dos treballadors socials del CAP de La Mina

El passat dimecres 23 de novembre, ens van donar l’oportunitat de realitzar la segona sessió de l’APS amb dos professionals que treballen en l’àmbit social a l’únic cap que hi ha a la Mina. 

Vam tenir la sort de conèixer el funcionament d’aquest centre des de dues perspectives. 

Per una banda, teníem l’experiència d’en Jordi que fa 30 anys que treballa en l’àmbit social d’aquest ambulatori i, per una altra banda, en Marc un noi recentment graduat a la Universitat de Barcelona que porta dos anys que exercint com a treballador social. 

Aquesta trobada em va semblar molt interessant, sobretot perquè amb les paraules i anècdotes d’en Jordi, em va traslladar a l’època de la Mina als anys 80 i 90, i això va fer que pogués fer-me una idea sobre la problemàtica que existia en aquell moment i adonar-me que encara que hagi passat anys, encara ens queda evolucionar!

Finalment, el que m’emporto d’aquest taller, és la manera tan bonica en la que m’han transmès el treball que realitza cadascun. Per un costat, m’he trobat amb la innocència d’un recent graduat on es poden veure aquelles ganes de jugar (en un sentit figurat com deia ell) i aconseguir tot el que es proposa, i per l’altre, la visió i coneixement d’un home que porta molts anys en la professió i encara que és vocacional, coneix els límits i sap la realitat en la qual vivim. 

Paula i Maria Laura