Segona Sessió de servei: Centre Obert

Quan vam llegir el col·lectiu que ens tocava per a la segona sessió ens vam alegrar molt, ja que era un col·lectiu que teníem ganes de fer-lo, i això ens va donar molta motivació a l’hora de preparar la sessió.

Des del principi vam pensar que en ser nens i nenes entre 9 i 11 anys hauríem de preparar una sèrie d’activitats molt dinàmiques en les que es poguessin moure i participar, perquè si preparàvem alguna cosa molt tranquil·la, sabíem que s’avorririen i no mostrarien tant d’interès.

Ens vam trobar al matí per poder acabar de plantejar la sessió, i també vam pensa que seria un detall molt maco portar-los algun detall per haver vingut a participar en aquest projecte i els hi vam comprar uns xupa-xups per repartir-los al final de la sessió.

Abans d’entrar estàvem una mica nervioses perquè volíem que tot surtis bé i els nens/ nenes no s’avorrissin, des d’un principi vam rebre una gran benvinguda, eren uns 10 nens/nenes els quals hem de dir que al final de la sessió ens van sorprendre una mica.

Nosaltres anàvem amb l’expectativa de què en ser una mica petits potser amb el tema de la notícia no tindríem gaire debat, però ens van sorprendre. Primer de tot vam fer un parell de jocs per trencar el gel, on els quals s’havien de presentar i també havien de triar 2 cartes dixit que els representessin a ells mateixos, després vam seguir fent el joc de mar i muntanya per veure amb qui tenien més en comú, en acabar aquesta sèrie d’activitats vam passar la notícia i aquí va ser on va arribar el moment que més nervioses estàvem per havíam com sortia.

En aquest moment en finalitzar de veure el vídeo i després d’una llarga estona debatin sobre ell i sobre les notícies i sobre com els mitjans de comunicació informen d’ella vam quedar sorpreses, ja que vam tenir la sensació d’estar parlant amb adults més que amb nens de 9 i 11, ens van explicar el seu punt de vista com a gitanos i sobre com ho veien ells i com es veien representats, en tot moment ho van fer amb molta educació i des del respecte, van acompanyar la seva opinió de molts bons arguments defensa’n la seva posició.

Per acabar la sessió vam fer un parell de jocs més relacionats amb les professions, ja que la notícia també anava encaminada per aquí, en acabar els hi vam repartir els xupa-xups i van quedar molt contents.

Nosaltres també vam quedar molt contentes després de sortir d’aquesta sessió, ja que els més peques del barri de la mina ens han ensenyat que des de vent petit pots defensar els teus drets des del respecte i l’educació i que a vegades per molt petit que siguis et dones conte de la situació en la qual vius i a vegades no deixa’n que t’expressis per ser petit.

Georgina i Laia

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *