LES ADRIANES

En la sessió del 17/11 vam haver de tractar amb les Adrianes, una associació de dones
que comparteixen un mateix espai al barri de la Mina on duen a terme diferents activitats tant per Nadal, Sant Jordi, Sant Joan, Setmana Santa… a més de donar-se un gran suport emocional.

Destacar que a part de ser una associació de dones són un grup d’amigues que han anat
creant vincle amb el pas del temps, es respecten i s’estimen molt.

COMENÇEM L’EXPERIÈNCIA…
Una vegada vam entrar al seu local vam presentar-nos i començar amb la dinàmica que portàvem preparada previament. El nostre objectiu era obrir un debat a partir d’un joc, l’intercanvi de rols, al qual el grup de dones s’havia de dividir en dos i una meitat hauria de defensar al barri de la mina Vella i una l’altra a la mina nova/luxosa.

Però la realitat és que en el moment que vam explicar l’activitat ens van dir que no existien dues mines, sinó que tot era una. Per tant, vam decidir redirigir l’activitat i fer una espècie de debat, ja que parlaven molt i ens van donar moltíssima informació a través d’experiències personals. Nosaltres anàvem proposant temes dels quals volíem recollir informació, tots ells relacionats amb la notícia que s’havia d’analitzar, per poder respondre resoldre la nostra tasca.

Ens van respondre a tota una sèrie de dubtes que teníem i dificultats amb les que ens vam trobar a l’hora de intentar defensar a la mina vella, ja que quan vam llegir l’article vam fer arguments i contraarguments de les dues Mines entenent que hi havia una separació dins el barri.

Cal destacar que resaltaven molt la importància que tenia la fundadora de l’associació i l’apreci que li guarden totes.

Totes tres vam sortir molt contentes, ens vam sentir molt còmodes i vam establir un vincle de confiança molt ràpid amb Les Adrianes. A més de respondre a tots els temes que proposaven, ens van donar molta informació sobre la seva associació, el que feien i la seva historia.

Entre altres coses ens van explicar que feien manualitats relacionades amb events i dies especials com, per exemple, per al 25 de novembre havien preparat llaços de color lila per a repartir entre la població del barri de la mina sense cap àmbit de lucre, per no deixar en l’oblit el dia de la dona.

A més, ens van regalar unes roses fetes per elles mateixes de diferents colors i ens van proporcionar un llibre molt interessant que han escrit entre totes les membres de l’associació.

Una de les manualitats que més ens va cridar l’atenció va ser la representació de l’edifici Venus, mes tracta de dues maquetes, una amb l’estat actual de l’edifici i una altra de com les agradaria que estigues.

En resum, i estem totes d’acord, la primera sessió va ser molt gratificant i ens van encantar Les Adrianes, estem molt agraides pel seu tracte i la seva col.laboració!

Andrea, Andrea i Carla

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *