Segona sessió de l’Andrea i la Paula

La segona sessió la vam realitzar el 9 de desembre amb joves que fan el reforç escolar a l’entitat, amb la intenció de treballar una notícia sobre l’edifici Venus del barri de La Mina i el possible enderroc d’aquest.

En aquesta segona sessió anàvem una mica més tranquil·les i amb moltes ganes, vam poder aprendre coses a millorar i reforçar de la dinàmica anterior, per tal de fer-la més enfocada a la notícia. Els nervis també hi eren presents, perquè aquest cop el grup era d’adolescents més grans (entre 13 i 16 anys), i això ens donava una mica de respecte, no sabíem si potser la dinàmica seria la més adequada, si es trobarien còmodes i si ens sabríem comunicar i adaptar al grup de la millor manera.

Per iniciar la sessió i conèixer a les participants, vam decidir fer dues dinàmiques de presentació, una molt senzilla que consistia a dir el nom, l’edat i alguna cosa que ens agrada fer, que ens va servir per trencar el gel i poder conèixer aficions comunes. La segona part va consistir en l’adaptació d’un ¿quién es quién?, en la que cadascú escrivia el seu nom a un post-it i, amb preguntes que es poguessin respondre amb si o no havíem de descobrir qui érem. Amb això vam terminar amb la part de presentació, que hem de dir que va ser força divertida, tot i que ens van dir com a crítica constructiva, que per un altre cop l’hauríem de fer una mica més difícil perquè elles ja es coneixien entre elles.

Per treballar la notícia vam fer el visionament d’un vídeo i el vam comentar breument. Seguidament, vam llegir el text en veu alta entre totes, la qual cosa creiem que els hi va facilitar la feina, tot i la vergonya que algunes mostraven a l’hora de llegir. A partir d’aquesta lectura i del comentari posterior d’aquesta, vam fer dos grups i els hi vam donar uns “formatgets”, havia arribat l’hora de competir en un Trivial amb preguntes de l’article que acabàvem de treballar. Tot i les petites incidències tècniques, ens va semblar que tothom va passar una molt bona estona i que va haver-hi una sana competició.

Per acabar, i veient la motivació de totes per expressar la seva opinió, vam aprofitar els dos grups amb els quals havien jugat al Trivial per fer un petit debat en el qual un grup es posicionava a favor de l’ende rrocament de l’edifici Venus i l’altre en contra. Ens va sorprendre la bona acollida i la gran participació que vam tenir en aquesta última activitat en la qual vam poder escoltar opinions molt diverses i interessants sobre l’hipotètic futur de l’edifici.

Finalment vam acabar la dinàmica molt felices i motivades! El grup es va mostrar molt participatiu i ens ho van facilitar per poder fer una dinàmica molt completa i interessant. No ens esperàvem aquesta resposta tan positiva, ja que l’anterior dinàmica grupal va ser força diferent, i anàvem una mica amb la idea que seria semblant. Realment ens ho vam passar molt bé, vam aprendre molt amb les perspectives i les visions de tot el grup, i ens van ensenyar moltes idees respecte al seu barri que nosaltres desconeixíem. Tota una experiència i aprenentatge molt enriquidor.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *