Primera sessió de l’Andrea i la Paula

El passat dimecres dia 2 de desembre vam fer una realitzar una dinàmica amb un grup d’adolescents del Centre Obert de La Mina on el principal objectiu era treballar a partir d’una notícia.

Anàvem molt nervioses perquè mai havíem fet cap dinàmica, i molt menys amb adolescents. Tampoc ens coneixem molt entre nosaltres dues, i en ser el primer cop que havíem de posar en comú una dinàmica de 90 minuts no sabíem com ens en sortiríem, si ens avindríem bé les dues i si les noies i nois gaudirien i aprendrien amb nosaltres. Però tot i això, les nostres ganes feien que aquestes emocions només fossin uns nervis momentanis, que de seguida se’n van anar. Per trencar el gel vam començar amb uns jocs de presentació que ens van servir per conèixer el nom de cada participant, veure les relacions que estableixen entre elles i agafar confiança. Sembla que els hi va agradar tot i que entre elles ja es coneixien, vam passar una bona estona.

Un cop fetes les presentacions i amb un ambient més càlid, vam començar la part més tècnica de la sessió que va consistir en el visionament d’un vídeo i la lectura d’una notícia relacionada amb l’Institut Escola La Mina, centre educatiu a la que moltes d’elles assisteixen. Tot i que aquesta va ser la part més complicada de tota la sessió, sobretot per l’esverament de després dels jocs de presentació i la falta de concentració derivada d’aquests, van anar sortint reflexions molt interessants, ja que viuen la situació de la notícia en primera persona i ens van donar exemples i emocions respecte a aquest tema.

Algunes que ens van cridar l’atenció van ser la d’en Lluís ens va dir des d’una perspectiva més positiva que això li havia portat a tenir una relació més estreta amb la seva família o la d’en Curro que, per sorpresa nostra, ens va dir que ell va aprofitar més el temps per dormir i jugar a la play i que es va descentrar més dels estudis. La Neus, la Gisela i l’Antonio, creien que la idea implementada per l’escola d’utilitzar el Whatsapp com a eina d’estudi era un bon plantejament, però que preferien el caliu de l’escola i les classes presencials, ja que a través del mòbil no es concentraven tant i perdien una mica el fil de les classes.

Entrant en matèria de l’estructura de la notícia, van recalcar que consideraven que anava dirigida a les famílies i a l’alumnat de l’escola, i també que podia anar dirigit a altres centres educatius per agafar l’exemple de la seva escola per implementar un model similar. Un altre tema que els hi vam proposar va ser que ens diguessin els pros i contres de l’ús del Whatsapp com a solució respecte al confinament derivat de la COVID-19. Van començar dient-nos que els hi semblava una idea genial i que tot era positiu, però a mesura que els hi vam qüestionar i preguntar més concretament, van començar a reflexionar i van acabar amb idees molt contràries de les inicials, com per exemple que no tothom tenia accés a Internet, que no podien relacionar-se amb els seus companys i companyes, que els hi agrada molt més treballar amb les dinàmiques convencionals de classe amb la professora al davant i amb formats no tan digitals.

Per concloure, vam fer una pluja d’idees sobre una paraula o frase que representés el confinament i la situació que estan vivint i, per acabar de relacionar-ho amb l’ús del WhatsApp com a eina de treball, vam plasmar aquestes idees a través d’emoticones creant un jeroglífic. A continuació deixem les creacions, a veure si sabeu la resposta!

Luís
Curro
Antonio, Neus i Gisela

Finalment, tot i que anàvem una mica nervioses i amb por de com sortiria la dinàmica, ens va semblar una experiència molt enriquidora i amb la que vam disfrutar molt, sobretot un cop els nervis es van evadir. Vam marxar amb molt bon sabor de boca i amb ganes de tornar la setmana vinent.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *