Reflexió de la segona sessió (Matí)

El dimecres 9 de desembre, la Kenza i l’Alba vam realitzar la segona sessió de
l’AAPS Identitats i Miralls. Aquesta vegada la sessió va tenir lloc en la
Plataforma d’Entitats i Veïns del barri de La Mina, concretament amb en Josep Maria Monferrer, dirigent de l’Arxiu Històric del barri i amb experiència com educador i professor del barri i, la Carme Galindo una veïna amb molta experiència donant valor i
lluitant pels veïns del barri i per últim la Marina, tècnica de la Plataforma.


L’objectiu que portàvem les dues era realitzar una presentació més a nivell professional i després l’anàlisi profund d’una notícia sobre un tema proper a ells. El tema central era el trasllat dels drogodependents al poliesportiu del barri per evitar així contagis de la COVID19, mentre aquestes persones es drogaven pels carrers de la zona, és a dir, buscar-los-hi un lloc segur per a ells i evitant així contagis als veïns.

Va ser una experiència una mica més complicada ja que ens va resultar difícil guiar la sessió pel camí que teniem plantejat perquè el fil conductor englobava moltes experiències i vivències. El Josep i la Carme com a veïns del barri tenien moltes anècdotes que ensenyar-nos i moltes ganes, per tant, es desviaven sovint del tema.

El que més ens va cridar l’atenció d’en Josep era la seva llarga trajectòria acadèmica i professional, començant des dels seus primers estudis en pedagogia, passant per la filosofia i acabant per la teologia. De la Carme, ens va sorprendre el seu esperit lluitador i la seva valentia envers algunes situacions amenaçadores, també que reivindicava que l’educació era vital pel desenvolupament del barri.

Aquesta sessió ens va ajudar a entendre els començaments d’aquest conflicte que arribava a tenir un prejudicis equivocats del barri, a diferenciar els actuals problemes amb els problemes antics que van conduir a tot l’estat actual i finalment, a ser crítics per nosaltres mateixes amb la informació que rebem pels mitjans de comunicació amb el que realment és i el que es viu.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *