Tercera sessió de l’Andrea i la Paula

La tercera i última sessió de l’APS la vam realitzar el 16 de desembre amb el Narciso, un educador de carrer que des de fa uns quants anys treballa al barri de La Mina. En aquesta ocasió, ens havíem de plantejar una sessió completament diferent de les anteriors, no només perquè seríem entre tres i quatre persones, sinó perquè, a més, eren adultes.

Abans d’iniciar la sessió vam estar parlant una estona amb ell i ens vam presentar una mica, i per això ens sentíem més tranquil·les perquè ja havíem trencat una mica el gel per començar amb la dinàmica. Primer de tot, i per acabar de crear un ambient càlid i amistós, vam començar amb un joc que consistia a dir dues veritats i una mentida (o a l’inrevés) sobre nosaltres, amb la condició que no podíem revelar quines eren veritat i quines mentira, ja que havíem d’endevinar-ho després. El joc va resultar més complicat del que ens imaginàvem, però ens vam divertir molt, i va ser una molt bona manera de conèixer altres aspectes de les persones que estàvem a la sessió.

Seguidament, vam començar a llegir i treballar la notícia, la qual vam llegir de manera individual, i vam procedir a treballar-la des d’una bastant molt més formal que en les sessions anteriors. En aquest cas el comentari que vam fer va ser una xerrada discernida en la qual comentàvem aspectes formals de la notícia i cadascuna de nosaltres donava la seva opinió. El resultat va ser una xerrada amb un llenguatge no gaire formal, però que ens va servir per apropar-nos a la realitat del barri des de la visió d’un professional que tracta directament amb les problemàtiques reals d’aquest.

Tanmateix, ens va donar informació de primera mà de com treballen altres professionals, així com anècdotes que havia protagonitzat en els seus anys com educador de carrer. Va ser sense cap dubte una sessió molt diferent de les altres que vam treballar, precisament perquè aquest cop només ho fèiem amb una persona adulta i no amb un grup d’adolescents i/o joves.

Al final d’aquesta sessió, hi havia un ambient molt agradable, tant que vam aprofitar per anar a prendre un cafè a un bar del barri on vam poder continuar, d’una manera més relaxada, els temes tractats a la sessió. Va ser una molt bona manera d’acomiadar-nos tant de l’experiència de participar en aquest projecte, com del Narciso, de qui vam aprendre molt.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *