3 de març

Ens dirigim a tu:

En un primer lloc, estàvem una mica sorpresos al no veure aparèixer ningú, però no obstant això el teu si que has decidit venir i iniciar aquest projecte amb nosaltres. Ens has posat al dia res més entrar per la porta de com és el barri i la teva perspectiva cap a ell, no has deixat de somriure mentre ens explicaves una sèrie d’anècdotes que t’havien anat succeint al llarg de dia i de la teva vida, i no obstant això pel que ens has transmès, hem sabut llegir entre línies que encara que el barri vagi al teu parer, en decadència, l’esperança que la teva tens pel fet d’haver viscut 50 anys en La Mina, és que es llevin tots els prejudicis i es treballi a consciència amb la problemàtica de les persones consumidores d’estupefaents, que és realment un dels motius principals que destaques.

D’altra banda, ens has commogut per totes les teves experiències personals, sense més dir, et cataloguem com una dona lluitadora i resilient, perquè no t’importa des d’on vingui la contra marea, aquest serà el teu gran motor per a tirar endavant als teus fills. No és fàcil portar el rol de pare i mare alhora en l’educació de dos menors, però encara així, no desisteixes, busques recursos i les eines necessàries per a tirar endavant, dona lluitadora.

Sense anar més lluny, en el moment de presentar-te la notícia: L’exemple de Gervasio Deferr: història del bicampió olímpic que va passar de la gimnàstica a ‘La Mina’, t’ha sorprès que hi hagi un bicampió olímpic en el barri i el primer que has dit és que li ho anaves a comentar als teus fills per si estaven interessats. Cerques d’on no hi ha, però de manera positiva, tractes de compartir el màxim de temps possible amb els teus fills, a poder ser evitant les situacions conflictives que es visualitzen en el barri dia a dia, fas una forta
referència al fet que no vols que els teus fills continuïn veient a desenes de persones consumint cada dia que salin de la seva casa o que tornen del col·legi, també és cert que és latent la preocupació que sofreixes per la mala convivència veïnal en la vostra comunitat, fent referència que al llarg dels anys ha canviat molt, i a estat de manera negativa, la falta de preocupació pels veïns de cuidar zones comunes, el tràfic de drogues i l’arribada de nous col·lectius a l’edifici a deixat molt enrere aquesta bona relació que hi havia antigament quan van entrar en els pisos fa 50 anys, que es caracteritzava per una relació molt familiar i en la qual es podia conviure en harmonia i calma.

En definitiva, agrair-te per haver-nos fet sentir tan còmodes, per haver fet possible portar una sessió de manera íntima i explicar-nos la realitat des del teu punt de vista del barri, explicar-nos l’abans i el després perquè com bé saps, tu ets veterana aquí.Al costat de tu, dona lluitadora i Irene, Educadora del PES, entre tots hem creat un ambient molt càlid i pròxim, fins al punt que al final de la sessió, no semblava que ens haguéssim conegut cap a tan sols un parell d’hora, tot això ha estat la clau per a arribar a aconseguir l’anàlisi tan real de la notícia i de la realitat des d’una visió d’algú que fa 50 anys que hi és al barri.