Arriba la primavera, i arribem nosaltres al barri

El dimecres dia 7 de març, vam arribar a La Mina, el sol, i el bon temps ens acompanyava.

Semblava que obríem la primavera, com també obríem una nova etapa, amb molta motivació, interès i ganes. La  primera sessió del matí ens va servir per posar-nos en situació i conèixer una mica el barri. Després vam anar a dinar, a un bar molt proper on ens trobàvem, el bar era acollidor, com també ho eren les persones amb qui vam compartir el dia. El menjar estava boníssim, i tot tenia una pinta…(sobretot, la truita de patates gegant). En aquesta estona vam aprofitar per conèixer-nos millor i semblava que ens coneguéssim des de fa temps, vam compartir coses, situacions i experiències personals entre tots.

A la terrassa del bar, van quedar els nostres plats i vasos, i nosaltres ens vam endinsar al barri. Acompanyats del David, vam donar un passeig, en el qual ell ens anava explicant coses interessants del barri, també  vam trobar-nos als educadors, els quals preparaven el dia proper al dimecres, el dia de la dona, amb un entusiasme i unes ganes sorprenents. Després d’aquest passeig vam tornar al centre i vam seguir la jornada d’aprenentatge amb la segona sessió que consistia en una mica de teoria per saber conceptes bàsics a l’hora d’analitzar notícies, com per exemple que és un “anàlisi” i què significa “crític”. Posteriorment vam procedir a analitzar la nostra primera notícia, al principi amb una mica de por, però ens vam desenvolupar prou bé. Llegim notícies o les veiem cada dia, però no sabem el poder de manipulació que poden tenir aquestes en la nostra vida diària.

Després de la sessió, les sensacions han sigut molt bones, ens trobem neguitosos esperant el pròxim dia per poder comunicar-nos amb gent del barri i analitzar amb ells altra notícia. Jorge, que viu al barri, se sent molt afortunat de poder prendre aquesta gran experiència, ja que creu que és molt necessari per poder trencar els prejudicis que per desgràcia, ho pateix al barri en primera persona. Per altra banda, per a nosaltres és un plaer treballar amb ell, ja que ens ensenyarà de primera mà els estereotips que ell veu des del seu punt de vista.

Volem llegir més notícies i veure la intenció d’aquestes, volem aprendre del barri, de la seva gent i dels nostres companys.

Estem en el lloc on volem estar.

Gràcies per aquesta oportunitat.

Jorge, Teresa, Luisa