Donem la benvinguda a la cinquena edició del Identitats i Miralls

Ens trobem al mes de març i comença la primavera. I això ens indica que ja arrenca el Identitats i Miralls, el projecte d’Aprenentatge i Servei que duem a terme amb les alumnes de l’assignatura de Comunicació i Documentació, de primer de Grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona.

El dimecres 7 de març es posava en marxa el nou curs d’Identitats i Miralls, l’APS que barreja comunicació i tasca comunitària. Després d’haver presentat el projecte a les aules de primer de Grau de Treball Social de la UB, rebíem per primera vegada a les participants de la cinquena edició.

Entre interrogants i entusiasme, un any més, donàvem pas a aquesta proposta educativa que reflexiona sobre la creació de les identitats personals i comunes de La Mina a partir de l’anàlisi dels mitjans de comunicació.

En aquesta primera sessió, on es va donar la benvinguda als i les estudiants fent una àmplia presentació del projecte, es va exposar també la metodologia del curs: 2 grups de 3 persones cadascun que, amb l’ajuda dels educadors del projecte, prendran contacte amb les entitats del barri per analitzar quin paper tenen els mitjans de comunicació en la construcció social d’un barri.

La proposta del Identitats i Miralls vol esdevenir un espai de reflexió per conèixer la imatge que els veïns i veïnes tenen sobre la seva realitat i per educar en l’anàlisi crític de les pròpies particicipants del projecte.

El desenvolupament del curs el podreu seguir a través d’aquest mateix bloc, on les estudiants publicaran les vivències de l’aventura. A més, també hi trobareu les experiències de les anteriors edicions.

Us convidem a gaudir de ben a prop aquesta nova edició del projecte!