Última sessió, últimes visions

Dimecres 5 d’abril, avui és l’última sessió amb els grups de treball. Ha passat tot molt ràpid, no hem començat la sessió però ja tenim la sensació que ha sigut curt, que ara que començàvem a sentir-nos molt més còmodes amb tot plegat ja se’ns acaba, així que afrontem el dia amb il·lusió i amb les ganes de gaudir d’aquests dos últims grups.

Ha sigut una sessió de contrastos, de visions molt diferents degut a les perspectives de cadascun dels seus membres.

El primer grup està format per membres del Consell del Desdelamina, un d’ells és veí del barri de tota la vida i és el coordinador del Casal d’Infants del barri. Per fi tenim el plaer de fer aquesta activitat amb algú que és del barri! L’altre membre actualment no treballa al barri però ho va estar durant un temps així que també coneix el barri amb profunditat.

Ha estat una sessió molt intensa, de seguida han anat sortint coses sobre la notícia: una manca d’història del barri en sí, notícia massa superficial, amb masses components estereotipats, utilització de vocabulari negatiu, que no és pròxima, entre d’altres.  Amb aquestes conclusions la sessió té prou components com per omplir el temps que disposem, per a que el grup de treball vagi reflexionant sobre això i per fer-nos arribar una altre mirada del barri, sobre una visió aquest cop enfocada principalment cap als infants i joves en l’etapa escolar. Ha estat una sessió molt enriquidora perquè hem pogut conèixer una mica més el barri, aquest cop amb la presència, amb la veu i amb les vivències d’una persona que està present al barri, amb un discurs molt potent sobre les actuacions que s’hi realitzen i sobre les necessitats que té la zona.

La segona sessió ha estat amb l’encarregada de comunicació del Consorci del Barri de La Mina. Només arribar ens entrega una carpeta plena de papers, què és tot això? La sessió sembla que agafa un canvi de rols, no som nosaltres qui convidem a fer un anàlisi sinó que és ella qui agafa el timó i marca el rumb de la sessió. Porta la notícia ja treballada, amb les idees molt clares i , pas per pas, punt per punt anem repassant la notícia. La visió ve molt marcada des del punt de vista del Consorci. Per nosaltres ha sigut enriquidora perquè hem pogut veure i conèixer la veu i la visió del barri per part de l’Administració i, en certa manera, també hem pogut permetre’ns el luxe de contrastar la seva opinió envers a tot allò que al llarg de les altres sessions ens havien explicat sobre el barri, poder manifestar els pros i contres sobre les actuacions fetes a través del Consorci i conèixer el perquè d’aquestes accions, i alhora expressar les nostres sensacions sobre com es reben al barri.  Ha estat una sessió molt potent, però gràcies a l’experiència dels altres dies ens ha permès poder-la gaudir i extreure’n certes conclusions.

I després d’aquest dia de visions molt diferents només podem dir que el pas per a aquest projecte ha sigut curt! Marxem del barri pensant que això ja està apunt d’acabar-se i que tenim més ganes de fer coses, que el barri té una història i un present que enganxa i que ve de gust seguir formant-hi part i, on esperem que això no sigui un adéu sinó un fins aviat.

Anaïs i Mireia