Comencem l’aventura

El dia 22 de març vam fer les dues primeres sessions al barri de la Mina, era el primer dia que fèiem aquestes sessions i anàvem amb una mica de por i respecte però alhora molt il·lusionades i engrescades amb el què anàvem a fer.

La primera sessió la vam fer amb 3 periodistes, al ser professionals que entenien sobre el tema d’anàlisi de notícies vam pensar que seria més difícil del que realment va ser. Pensàvem que més que aprendre ells o ensenyar-los alguna cosa nosaltres, seria al revés però per la nostra sorpresa no només vam aprendre nosaltres diferents punts de vista sobre el periodisme i sobre la notícia sinó que ells van fer un anàlisi autocrític i van veure que moltes vegades es permeten llicències que no s’haurien de permetre. En aquest sentit ens vam sorprendre perquè no esperàvem aquesta autocrítica, ens va sorprendre positivament. La sessió va anar d’allò més fluida i dinàmica i molt profitosa per totes dues parts. Finalment a l’hora de fer el tancament de la sessió si que ens va costar una mica perquè al ser la primera tampoc sabíem molt bé com acabar i no vam acabar traient unes clares conclusions finals i comunes, però de tot s’aprèn i a la propera sessió ja vam enfocar-ho diferent. Va ser una primera sessió molt maca!

La segona sessió va ser amb 3 educadors de la PES, en aquesta sessió també teníem molts dubtes sobre com enfocar la notícia més o menys pels mateixos motius que l’anterior, al ser professionals i conèixer molt millor que tu el barri i les notícies que hi passen, et condiciona sense voler alhora d’enfocar la sessió al ser el primer dia que ho fas. Tot i això la sessió va anar força bé, els tres educadors van ser molt accessibles, vam enfocar la notícia de la mateixa manera que l’anterior, fent un anàlisi, marcant el més destacat i posant-t’ho en comú, hi van haver diferents punts de vista però tots amb el mateix rere-fons, realment va ser una sessió molt gratificant perquè ningú millor que ells per parlar de les notícies que passen al barri i com les viuen, ja que la notícia anava precisament sobre el carnaval i ells millor que ningú sabien com havia anat. Ens van aportar diferents visions i punts de vista sobre la notícia i sobre el barri, coses que potser nosaltres no havíem destacat ens van fer veure que eren importants, i nosaltres també els vam fer veure algunes coses de la notícia que no s’havien plantejat, la notícia era bastant correcte i no era gaire sensacionalista però si l’analitzaves a fons hi anaves trobant elements que et feien pensar, i entre tots vam poder recollir molts elements i punts de vista diferents i importants.

Per acabar, com a visió general de la primera sessió, volem destacar que va ser molt complicada en el sentit de preparació, ja que era la primera que fèiem i anàvem amb cert respecte, però a mesura que anava passant el dia tot això es va anar esvaint i vam treballar i gaudir molt, la veritat és que ens va passar el dia molt ràpid, a part els dos grups tant els periodistes com els educadors eren persones molt accessibles i ens ho van posar molt fàcil perquè la dinàmica de la sessió anés bé.

Anna Valencia i Clàudia Robles