¿Y no es bonito vivir en La Mina?

La Mina és una imatge que en volen donar? És realment el que veiem per les noticies? Es creen serveis que fan de “tapadera” per emmascarar el que realment hi ha al barri? La gent s’estima el barri on viu? La imatge que es dona a l’exterior correspon amb el que realment és La Mina?

Avui hem tingut un primer contacte, i hem pogut comparar una mateixa realitat des de dos grups amb un marge d’edat important. Hem pogut conèixer que és el que opinen els habitants de barri, el seu parer sobre el que hi ha. Les dos conclusions més destacades i a nivell general són: Només sentim notícies negatives del barri i la normalització de una realitat en alguns aspectes problemàtics és un fet.

Gràcies a alguns membres veïns del barri (Manolo, Manel, Remedios y Antonio) i gràcies a la seva experiència hem pogut comentar que suposa la biblioteca per al barri, la seva opinió és basa en una estructura bona i unes instal·lacions adequades amb recursos molt útils però mal gestionats i amb poc profit. Creuen que hi ha una mala coordinació entre tots els serveis i que es podrien fer moltes coses al barri que podrien ajudar a moltes persones a millorar la seva situació personal.

Existeix un sentiment de desil·lusió per que la biblioteca estava donant forma a un canvi, però que poc a poc aquesta estava deixant de fer les activitats que es feien a l’ inici desaprofitant així tota la potencialitat que aquesta podria arribar a tenir.

Teníem ja un primer contacte, ara ens faltava l’altre punt de vista. La idea era parlar sobre l’edifici Venus i tot el que comporta. En aquesta segona sessió ens vam poder posar a proba…el vídeo de la noticia no va funcionar i la improvisació va ser la nostra amiga en aquesta experiència. La veritat és que gràcies a aquest petit error tècnic vam poder parlar sobre molts temes, sensacions, idees, opinions: absentisme escolar i els motius pels quals succeïa aquest fet, la poca oferta formativa que hi ha a l’Institut, els problemes que hi ha a La Mina i quines solucions creuen que es poden aplicar; fent un mural amb aquesta última idea. El més important que vam aprendre és que les veritats absolutes no existeixen i que una mateixa realitat té moltes cares: mentre que la majoria de la població creu que és perillós anar a la Mina; els adolescents amb els que vam parlar creuen que la Mina és el lloc més segur que coneixen i sortir de les “fronteres” de la Mina suposa un problema de seguretat per a ells i els seus pares.

Agafant un altre cop el fil sobre l’edifici Venus hem pogut veure que són vivendes que es troben en pèssimes condicions, però que no poden sortir d’allà per motius econòmics i per que demanen una alta xifra de diners per accedir-hi als nous pisos construïts a la Mina.

El dia que tant esperàvem va arribar al seu fi i sense cap mena de dubte ens esperàvem sortir tant meravellades, més segures de que ens agrada això, amb ganes de tenir més contacte amb altres persones, aprendre i coneixen!! Ara amb ganes de més i de conèixer més a fons La Mina! Ja queda menys pel pròxim dimecres ja tenim grup i noticia !!

La Janet, la Maria i la Laura seguiran informant…des de La Mina!