JORNADA DE FORMACIÓ I CONEIXENÇA: IDENTITATS I MIRALLS 2021

En un dia plujós de novembre, teníem diferents expectatives davant la gran oportunitat que se’ns havia donat. Només en sortir de l’estació de metro, ens adonarem del repte que ens esperava i amb una mica de dificultat, vàrem arribar al punt de trobada, al PES del barri (Plataforma d’educació social).

La connexió en arribar va ser immediata, ja que compartíem un objectiu comú, el qual consisteix a conèixer la realitat del barri, juntament amb els diferents col·lectius. Un dels elements claus de la sessió va ser la dinàmica d’inici que es va dur a terme per “trencar el gel” amb les cartes d’un joc anomenat Dixit; on vam compartir experiències pròpies i què esperàvem del projecte.

Després de l’aprenentatge teòric que van impartir oralment les docents de la universitat, vam iniciar un treball de camp pel barri de la Mina. Aquest partia de les pautes que ens havien aportat els educadors i d’un documental vist prèviament.

Malgrat les condicions socials i personals que envolten el barri, la sensació de familiaritat era constant; podíem observar com era el seu dia a dia i la forma de socialitzar dels veïns.
Com a anècdota divertida, donat que l’estructura del barri és molt semblant i que no trobàvem, un tret tan simbòlic, com és l’estàtua de Camarón de la Isla, vam arribar a la conclusió que l’havien derrocat. L’Ismael va quedar sobtat i va decidir comprovar amb nosaltres el què havia passat, ja que no creia que fos possible. Evidentment, tot havia estat una confusió i l’estàtua seguia al seu lloc.

La jornada de formació va concloure amb l’explicació del projecte i com aquest es registraria en el blog.

Per finalitzar, vàrem realitzar un dinar de germanor en un dels bars del barri, el qual va resultar molt profitós tant per la companyia com per l’elecció del menú.

Carla Francés i Jordi Simelio

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *