JORNADA D’APRENENTATGE

Ahir, 10 de novembre del 2021, va ser el dia en el qual ens van introduir el servei d’aprenentatge d’Identitats i Miralls al qual ens vam apuntar per realitzar-ho i formar-ne part.

Vam realitzar diferents activitats i dinàmiques, al començament ens vam presentar al grup d’una forma molt original, amb el Dixit, un joc de cartes les quals haviem d’escollir i explicar quina relació tenia amb l’APS i el barri de la Mina. Posteriorment les nostres mestres de l’assignatura de comunicació i documentació, l’Araceli i la Leticia, ens van fer una xerrada sobre les realitats, els estigmes, manipulacions… i seguidament vam analitzar una notícia sobre un tiroteig a la Mina.

Però una de les coses que vam trobar més interessants va ser quan, després de veure un vídeo en el cual els propis residents del barri de La Mina explicaven la seva pròpia experiència, el que significava viure allà i els prejudicis que se’ls apropiava, vam sortir a explorar i conèixer el barri pel nostre compte durant uns 40 minuts.

Durant aquesta volta pel barri vam tenir diferents impressions i sensacions. Però el que destacariem es que ens va resultar impactant el fet de que pot semblar un barri un tant deteriorat degut a l’estructura dels edificis i la falta de neteja.

Per últim, per acomiadar el dia, vam acabar de decidir els grups de treball, explicar la metodologia de les pràctiques que farem i marcar els dies de les properes sessions.

Andrea, Andrea i Carla