Un projecte molt enriquidor

El dia 30 de novembre va ser l’última sessió que vam realitzar amb Identitats i Miralls, abans de tot vull agrair a aquesta APS per oferir-nos l’oportunitat de participar amb aquest projecte tan humà, que no hi hagués set possible sense la Universitat de Barcelona, ja que ens va facilitar l’opció de poder participar-hi.

Humilitat, coratge, respecte, gratitud, unió… són uns dels valor que m’han ensenyat aquest projecte. Saber escoltar i donar valor a totes aquelles persones que ho necessiten i han de tenir veu, però no se’ls hi dona. Per altra banda, també he après que res de la vida és fàcil que en tot ha d’haver-hi un esforç, que en la vida ens equivocarem mil vegades, però de cada equivocació ens emportarem un aprenentatge. Destacar, que el més important és cuidar sempre de la teva gent, a tots aquells que han estat allà al teu costat.

Tot això són coses que he après a través de les diferents sessions i que m’han fet créixer com a persona. Considero que no soc la mateixa que va començar, ara soc una persona completament diferent, hi ha alguna cosa en mi que ha canviat.

En primer lloc, vam tenir l’oportunitat d’estar amb un Club de lectura de la Biblioteca Font de la Mina. Recordo que en la preparació de la sessió hi havia molts nervis per davant, ja que era la primera vegada que fèiem un projecte d’aquest estil. No sabíem com sortiria, però sorprenentment va anar molt bé, vam sortir amb més il·lusió, i teníem moltes ganes que arribés el dimecres vinent per tenir una altra sessió.

La següent sessió va ser amb Fem Família, un servei socioeducatiu del Consorci del barri de la Mina que gestiona el Casal dels Infants, donant suport a les famílies, i alhora forma part de la SOAF. La frase que se’m quedarà per vida és: “Fem família és la família que mai he tingut”. Crec que aquesta frase defineix molt bé aquest servei i diu molt d’ell.

Per finalitzar ens vam reunir amb el grup de mitjans del Centre Obert, que eren infants que estan entre 4t i 6è de primària.

En conclusió, no tinc paraules d’agraïment, per a totes aquelles persones que ens han fet possible poder passar per una experiència tan única com ha sigut aquesta. Gràcies a totes aquelles persones que ens han acompanyat en aquest projecte, tant professorat, educadors i educadores, veïns, nens, dones… que sense ells no hagués estat el mateix, ja que cadascú ens ha aportat una diversitat de coses.

Anna Berenguer

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *