Primera sessió amb les joves del barri de La Mina

Ens trobem a dia 23 de novembre, la primera sessió del projecte d’Identitats i Miralls que ens tocava fer-la amb les joves de l’aula d’estudi d’aquest mateix centre.

A primera hora del matí quedàvem per anar buscar el trasport públic per dirigirn-nos a La Mina, barri ubicat a Sant Adrià del Besos. 

Un cop arribats a la ubicació del taller, ens vam adreçar a la classe on tocava realitzar aquesta estona de pràctica amb les joves i vam distribuir-la d’una manera que fes aquesta que aquesta hora de xerrada fos més acollidora per a tots.

La sessió iniciava amb una dinàmica de presentació on tant nosaltres com les joves ens presentavem i explicavem alguna experiència que ens identifiques a cada un per poder així coneixèr-nos una mica més entra tots.

A continuació iniciavem la pràctica de la noticícia que haviem d’explicar nosaltres. En aquest cas ens tocava exposar una notícia on deia que l’ajuntament de Sant Adrià del Besos volia instaurar càmeres de vigilància arreu del barri de la mina per poder així regular i evitar la delinqüència, la droga i els robatoris en aquest barri.

Vam realitzar unes certes preguntes en relació amb el curtmetratge on preteniem que les assistents al taller poguéssin donar-nos el seu punt de vista d’aquella notícia, ja que elles residien en aquest barri i aleshores podien explicar-nos millor que en pensaven i el perquè d’això.

Ens va sorprendre molt la sinceritat amb la qual les joves ens explicaven la situació del barri i les seves situacions personals que havien viscut. Aquest fet va fer que la sessió fos més dinàmica i enriquidora per a tots. 

Un cop acabada la ronda de qüestions sobre el reportatge, vam realitzar unes certes preguntes aleatòries amb relació amb el barri per acabar així de conèixer millor les vivençes i situacions d’aquest barri.

Una de les que més ens va sobtar va ser quan parlàvem de que resaltaríen elles positivament del barri. Ens comentaven totes elles que el que més admiraven, era aquest sentiment d’unió que hi ha entre tot el barri, on assenyalaven que en cas de patir algun problema, tot el barri es volcava i tots s’ajudaven entre tots. Aquest fet cal remarcar-lo ja que no en tots els pobles o ciutats tenen aquest sentiment tant familiar. 

Per acabar aquesta sessió, vam plantejar una última qüestió on els preguntàvem que trobaven a faltar en el barri. La seva resposta era clara i concisa en totes elles, pensàven que feien falta més bancs arreu del districte. 

Com a conclusió d’aquesta primera sessió podem resaltar que tractar cara a cara amb persones que resideixen al barri, genera un enrequiment de coneixements i una gran eliminació de prejudicis que es generen dia a dia quan parles amb algú sobre la mina. 

Sortim de la primera sessió amb molt bones sensacions i tenim ganes de conèixer i anar aprenent més poc a poc del barri!

Clàudia i David