Última sessió de servei: UEC

El dimecres dia 01 de desembre de 2021 vam realitzar una sessió amb la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) formada per joves d’entre 14 i 16 anys. Van assistir 8 joves de diferents edats i vam estar acompanyades per dos professors i una noia de la nostra universitat en pràctiques. Va ser molt gratificant per nosaltres, ja que ens van avisar que potser no es presentaven massa joves o es podien mostrar desinteressats i anar-se’n a meitat de la sessió.

En el moment que van arribar i van seure tots, ens vam presentar les tres, els vam dir com ens dèiem, d’on veníem i que estàvem estudiant i, seguidament, vam realitzar un breu resum de què faríem.

Havíem de treballar amb ells una notícia que tractava sobre el “Nou incompliment per a les 180 famílies del macrobloc Venus”, que estava en format de vídeo (la qual cosa ens va permetre que els nois seguisin més el fil de la dinàmica).

En primer lloc, van visualitzar el vídeo (5min aproximadament). A més, vam aconseguir tenir-los a tots molt atents i interessants perquè era una narració d’una dona veïna del bloc venus que tots coneixien i com era un tema que els tocava a ells i sabien del que tractava sabien participar en relació a la informació donada. Fins i tot, un dels joves vivia a la mateixa porteria del bloc venus de la que es parlava, la 9-10.

En segon lloc, un cop vist el vídeo, van procedir a fer un dibuix de què havien sentit al veure aquest vídeo, que interpretaven com a veïns que són i que se sentien al veure com parlaven del seu barri. En aquest moment va sorgir diferents queixes perquè no els venia de gust fer l’activitat, no sabien com fer-ho,…

Lo positiu és que poc a poc van anar animant-se, uns més que altres, es van anar interessant i van acabar dibuixant i apuntant coses molt interessant, que més tard quan tots van acabar i vam anar donant el torn un a un perquè expliquessin el que havien posat i com se sentien, es va formar un debat molt interessant.

En resum, aquesta sessió va ser un repte per a totes nosaltres, a la que vam anar amb incertesa, ja que no sabíem com reaccionarien a l’activitat proposada, però finalment el resultat va ser positiu i fins i tot es van sorprendre els professors de la col.laboració que va haver durant la dinàmica.

Gràcies a ells també vam poder ampliar i reconduir debats i a tractar millor amb els joves. Va ser una experiència diferent de les altres i una sessió molt canyera! Estem molt agraides per aquesta oportunitat i per totes les participacions tant dels alumnes com dels mestres.

Carla Rubio, Andrea Galan i Andrea Gimeno

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *