Trobada amb el Fem Familia

Comença el tercer dimecres de la nostra Aps a la mina i aquesta setmana ens va tocar conèixer el projecte Fem Família del casal dels infants. Havent preparat l’activitat i tenint clar quins objectius teníem i amb més confiança adquirida d’altres sessions vam arribar al casal dels infants amb ganes d’engegar la nostra sessió. Amablement ens van atendre els educadors i les dues protagonistes d’avui.

L’experiència de les sessions anteriors també ens fa valorar el paper de la coneixença mútua en aquestes activitats, on les usuàries amb qui t’han d’explicar la seva història no coneixen la teva. Així doncs entre cartes de Dixit i papers amb paraules clau ens vam posar a parlar de nosaltres, les nostres motivacions i un trosset de la nostra vida. Un cop trencat el gel vam estar comentant la notícia que ens havia tocat sobre la crisi social en la pandèmia i com agreujava la pobresa infantil.

Vam parlar dels mitjans de comunicació i les nostres opinions al respecte, i vam arribar a la conclusió de que perquè més d’una vegada no es representi be una realitat costa creure’s moltes de les realitats i decisions preses avui en dia. També vam parlar de la postura de cada família en respecte a la noticia i si es sentien identificades en la narrativa de la noticia. Al llarg de la conversa cadascuna explicava ala seva situació en el confinament, com ho va portar la seva família i com es van sentir. Cosa que comparant amb altres visions que hem tingut el plaer de conèixer al llarg aquest voluntariat ens va ser molt interessant comparar. Per exemple, teníem al davant una mare la qual tenia dificultats amb que el seu fill es poses amb els estudis en un període en el qual no hi havien classes i no sabia que fer, i per l’altra banda recordàvem les paraules dels professors de l’institut explicant-nos com es van organitzar al llarg del confinament.

El confinament i la pandèmia ha suposat un enorme canvi en la vida de quasi la majoria de la població mundial i sense excepció de tots els col·lectius entrevistats. Parlar d’un tema del qual totes compartim com es la incertesa de la pandèmia del Covid-19 es una cosa que ens ha apropat més com a persones a l’hora de conèixer gent nova.

Finalment vam tancar l’activitat i vam valorar l’activitat. Vam rebre una bona valoració i va ser un plaer conèixer a tothom del casal. També van tenir el detall d’ensenyar-nos tot el casal al final de la xerrada. Va ser una jornada molt beneficiosa i enriquidora.

Laia F i Georgina V

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *