Reflexió de la primera sessió (Matí)

El dimecres 2 de desembre vam embarcar-nos en un nou projecte, un projecte que és localitza en el projecte desdelamina.net (que és el projecte que desenvolupa l’APS Identitats i Miralls) i forma part de l’entitat Salesians La mina.

Amb els nervis a flor de pell vam aventurar-nos en aquesta nova experiència que ens enrrequieria de moltes maneres diferents.

Aquesta aventura va tenir lloc a la UEC amb un grup de joves estudiants, veïns del barri, d’entre 14 i 16 anys, els quals presentaven algunes dificultats en mantenir un seguiment actiu en la seva educació i que per això formen part d’aquest grup. 

L’objectiu que teníem era presentar davant d’aquests nois i noies un anàlisis d’una notícia sobre un tema que afecta directament al barri de la Mina i els seus veïns. Aquesta notícia tracta de l’edifici Venus on hi viuen alguns d’aquest joves i de les seves males condicions de vida, llavors el que s’ havia d’aconseguir era parlar sobre el tema i crear un feedback de tal manera que ells aprenguessin i que nosaltres absorbíssim tota la informació que ells ens van donar. 

En un primer moment ens vam sentir incòmodes pel fet que no sabíem ben bé a que ens hauríem d’afrontar i de quines maneres, de mica en mica de mentre començaven a explicar, ens vam començar a sentir més còmodes i segures, fins a arribar a tal punt que es va crear un debat on els i les joves expressaven obertament tot el que sentien i nosaltres ens quedaven inmerses amb les seves històries. El fil de la notícia es perdia una mica ja que els i les joves ho portaven molt a nivell personal i alçaven la veu llavors no sabíem ben bé com actuar, això provocava una mica de caos i descontrol, és notava que el tema a parlar era important per a ells. 

Però vam trobar punts de connexió entre tots ells i tornaven al tema principal, el barri, els prejudicis i les males condicions de vida. Amb tot plegat, es va aconseguir una dinàmica fluida per ambdues parts i unes conclusions elaborades amb pensaments de les dos parts. 

Un cop acabada la sessió, vam coincidir en que se sentien molt satisfetes i en que estaven molt sorpreses i contentes amb el que havien après i el que els hi havien aportat totes les experiències de vida d’aquells joves. Cal destacar, que ambdues part vam trencar amb els prejudicis que teníem respecte l’altra part. 

Com per exemple:

  • Que havíem d’anar amb cautela pels carrers del barri 
  • Que no podíem anar soles
  • Que la gran majoria dels veïns eren delinqüents i perillosos
  • Que era un barri perillós i marginal

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *