Iniciem una nova edició del Identitats i Miralls… i ja en van vuit!

Set edicions traçades i una més, per endavant. L’aventura del Identitats i Miralls es consolida com una de les experiències cabdals de desdelamina.net. I enguany, sumant-hi canvis, semipresencialitat i molta il·lusió malgrat les incerteses del context social.

I és que també hem hagut d’adaptar-nos a les mesures Covid-19 per poder gaudir de l’experiència. D’aquesta manera, hem optat per la semipresencialitat, prioritzant que les jornades d’aprenentatge i d’avaluació es realitzin de manera virtual i facilitant la presència física en les sessions de servei.

Aquest any, a més, l’assignatura de Comunicació i Documentació del Treball Social, on encabim aquesta experiència d’Aprenentatge i Servei, ha tingut modificacions. El professorat ha canviat i també ho ha fet el temps per impartir-la. Per aquest motiu, hem avançat el Identitats i Miralls als mesos de novembre i desembre. 

Tot i així, les ganes i la il·lusió ens poden. I aquí ens trobem, una vegada més, amb la mirada a punt per analitzar, contextualitzar i fer crítica (i autocrítica) de la nostra realitat i de l’explicada pels mitjans de comunicació.

Aquesta vuitena edició del Identitats i Miralls ha iniciat a través de la pantalla. Així ens hem posat rostre i hem donat la benvinguda a les participants de primer de Grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona. Aquest any, el grup d’estudiants està format per sis dones que ens han mostrat les inquietuds i interessos per conèixer el barri de La Mina i les seves múltiples cares.

I és que aquesta experiència va justament d’això: de descobrir, de contrastar i d’emmirallar-nos amb les diverses realitats que hi conviuen i que es narren. El Identitats i Miralls és, per a nosaltres, una oportunitat per aprofundir en la imatge pública d’aquesta comunitat. És un espai per apropar-nos al veïnatge i al teixit associatiu, conèixer la manera com perceben el món que els envolta i comparar-ho amb l’imaginari que els mitjans de comunicació han construït sobre ell.

A través d’aquest Aprenentatge i Servei, la nostra fita és generar espais de reflexió, potenciar la mirada i la lectura crítica i aprofundir en la manera com els mitjans de masses influeixen en la creació d’identitats personals i col·lectives.

Des del desdelamina.net, us animem a estar ben atentes a les descobertes que faran les participants del Identitats i Miralls. Elles ens ho explicaran a través del bloc de l’experiència i a través de les nostres xarxes socials!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *