Ja hem passat la segona sessió i això s’acaba en un obrir i tancar d’ulls, sembla mentida!

En aquesta segona sessió vam conèixer a dos dels components del projecte d’Intervenció integral al bloc Venus i a la segona reunió vam conèixer el treballador social del CAP de La Mina, Jordi Rengel i la Núria, una estudiant de pràctiques de tercer curs de la Universitat de Barcelona.

En David i la Eli (components de l’equip d’Intervenció integral al bloc Venus) ens van explicar el treball de conscienciació que fan amb els veïns de Venus, les intervencions que duen a terme, quina és la seva percepció en quant a la problemàtica de l’enderrocament de l’edifici i la seva visió de l’entrevista a la Paqui Jiménez als Matins de TV3, on aquesta “culpa” a la Junta d’escala d’unes intervencions que no funcionen, excloent totalment al veïnat de tota culpa.

En David i la Eli reivindiquen que la Junta d’escala és un projecte de prevenció que funcionaria molt millor si tots els veïns posessin una mica de la seva part ja que en problemes privats (com humitats, o la brossa que es llença dins de l’edifici) l’administració pública no s’hi pot encarregar.

La xerrada es va estendre una bona estona i tots dos molt amablement ens van proporcionar una altre visió del barri i de la notícia que havíem de tractar.

Després d’aquesta interessantíssima sessió amb el David i la Eli vam anar cap al CAP de La Mina, per parlar amb el Jordi Rengel i la Núria, on a més a més d’analitzar la notícia vam estar parlant sobre el paper del Treballador Social a l’àmbit de la salut i sobre l’actuació i la importància de les pràctiques universitàries.

Com sempre finalitzem el día parlant amb en David (PES La Mina) de com han anat les nostres reunions i xerrant ens adonem que poc a poc estem trencant aquest mirall que tenim al davant per poder mirar el que hi ha enrere de tot.

Laura i Malena