Tancament de l’Identitats i Miralls, per Aina Samaniego

Com ja vaig dir a la carta de motivació, soc de Menorca i allà passen poques coses. El meu objectiu quan vaig decidir començar amb aquesta aventura de l’aprenentatge i servei, era rompre perjudicis, ja que els mitjans de comunicació i el que m’arribava d’aquest barri, a mi i al meu entorn, era molt negatiu.

Després de dur a terme les sessions, puc dir que estic verdaderament agraïda amb mi mateixa per ser tan caparruda i haver decidit intentar-ho, ja que tothom em deia que millor que no em fiques allà, que passaven pena per jo, etc.

Les persones que he conegut del barri, els professionals que fan feina dia a dia i tota la gent que s’ha creuat al camí en tota aquesta experiència, m’han demostrat que la cara real del barri (la imatge real) és molt diferent d’aquella que sempre ens mostren als mitjans de comunicació o als comentaris de la gent que parla del barri, però no l’ha trepitjat mai.

He conegut persones meravelloses del barri, veïns i veïnes de tota la vida que no mereixen aquest estigma que se’ls hi ha posat. He pogut traslladar aquestes experiències al meu entorn, per poder canviar aquesta visió i aquests prejudicis. Això no ho hauria pogut fer si no hagués anat amb primera persona al barri a conèixer la seva gent i a veure la feina social que es fa.

No és just jutjar a les persones perquè en un moment determinat de la seva vida estiguin passant per una situació complicada o vulnerable, no és just enganxar una etiqueta que pot tenir repercussions de per vida, no és just jutjar un barri sencer, totes les persones mereixen i tenen dret a ser tractades com iguals, sense prejudicis, i considero que en el cas de La Mina, aquesta experiència és perfecte per trencar aquests pensaments.

Una molt bona professora de la universitat em va dir una vegada que TOTES les persones tenen alguna cosa de la qual val la pena enamorar-se. Considero que té tota la raó, en el barri de La Mina, hi ha persones que son llum, i mereixen ser escoltades i valorades sense aquests prejudicis.

Ha estat una vivència molt enriquidora, tant a nivell professional com en l’àmbit personal. Estic molt agraïda d’haver tingut l’oportunitat de conèixer el barri, la seva gent i els professionals que hi treballen.