L’experiència de la Samah

En començar aquest projecte d’APS, les meves expectatives eren un multitud de curiositats i uns certs nervis. M’imaginava sessions estructurades, però no sabia quin impacte tindrien les notícies del barri de La Mina en mi. No obstant això, conforme avançàvem en les sessions, em vaig adonar que aquesta experiència seria molt més que una simple anàlisi de notícies.

Va haver-hi una sessió en particular que em va arribar molt. Escoltant les històries d’els i les joves del barri, les seves experiències, etc. En ser allí i estar des de la part d’aprendre i també trencar els estereotips, això va canviar radicalment la meva perspectiva sobre com es formen els estereotips i/o prejudicis en aquest barri i en general en la nostra societat.

Va haver-hi moments de frustració en enfrontar-me als meus propis prejudicis, però també d’esperança en veure el poder de la comprensió i l’empatia per a desafiar aquests estereotips arrelats. Aquest projecte em porta molt més allà de simplement comprendre els estereotips. M’emporto una sensació de responsabilitat, la necessitat de qüestionar els meus propis prejudicis, d’aprendre a improvisar com de saber organitzar les dinàmiques depenent del tipus de col·lectiu, el treball en equip, etc.

Estic súper agraïda per aquesta experiència transformadora. Han estat unes setmanes de total emoció, ganes d’aprendre, fer-ho sense gens de por, escoltar i estar amb els col·lectius que ens han tocat des del “tu a tu”.

Durant les sessions, a part que van ser 10/10 vaig poder conèixer un dels protagonistes de la mateixa notícia que vam tractar i ho vaig viure de manera molt emocionada.

Haig de dir que malgrat haver d’organitzar-me amb altres temes personals, no m’ho he pensat dues vegades i puc dir que estic satisfeta d’haver-ho fet i molt contenta amb els resultats. Encara tinc pendent fer una activitat esportiva amb els i les joves de la UEC.