Primera trobada a La Mina

Hola! Som la Sara i la Belén, alumnes de la Universitat de Barcelona on estudiem el grau de Treball Social. Estem aquí perquè a la nostre classe de Documentació i Comunicació, el nostre professor Sergi ens va oferir la possibilitat de formar part d’un projecte amb un grup d’educadors socials
al barri de la Mina.

Tant a la Sara com a mi ens va agradar molt la xerrada que va venir a fer-nos el David a la nostre classe, de manera que totes dues vam decidir presentar la nostre auto candidatura, amb la sorpresa de que ens van escollir. L’endemà de saber aquesta noticia, totes dues ens vam reunir per parlar del tema: tant una com l’altre estàvem molt nervioses, ja que encara no sabíem molt bé que anàvem a fer i a sobre era a un barri on cada persona t’explicava una cosa totalment diferent. Més tard, nosaltres aniríem a veure si era veritat o no tot això que havíem escoltat fins ara.

Va arribar el dia, i el primer repte creiem que va ser trobar el centre, i ja ens va costar… A sobre, estàvem una mica nervioses per saber com seria el barri i entendre tot es les explicacions que ens donarien sobre la nostra estada.

Vam poder gaudir d’un dia amb uns nous companys del matí, amb els professors de la nostre universitat i amb un grup d’educadors. Ens van explicar una mica més d’informació del barri de la Mina, vam fer una part del bloc 3 per poder realitzar aquest projecte, també vam analitzar una noticia del mateix barri i vam fer un tomb per veure el barri. Va ser un dia molt intens, on la veritat, tot i que se’ns va donar moltíssima informació, vam passar molts bons moments i creiem que per ser un dia informatiu va ser molt agradable, amè i divertit.

Ara ja no estem nervioses pel barri, sinó per com ens enfrontarem aquest nou repte que ens heu posat. Però tenim molts ànims i energia per fer que aquest projecte surti endavant i tant les persones amb les que treballem com nosaltres puguem aprendre i cooperar tots junts.

Ja us anirem informant del nostre pas.

Fins aviat!

Sara i Belén